* Tekening Puella *

Puella

Una puella

Puella is Latijn voor "meisje". Zomaar een meisje. En dat is wat ik ben. Een meisje met dromen. Een meisje dat houdt van de muziek van Erik & Sanne en eentje dat graag eens haar organisatietalent wou uitproberen om eens te zien wat daarmee aan te vangen valt. Neem dat alles samen en je komt aan waar deze site voor staat: een droom van een meisje die werkelijkheid wordt. In 2008 konden we in Astene die droom realiseren: de kerk liep vol en meer dan 300 mensen genoten van "ons" kerstconcert. De reacties waren unaniem positief en dus gingen we verder dromen: misschien konden we het nog een keer opnieuw doen, maar dan nog groter, nog beter, nog meer voldoening schenkend?

In 2009 kozen we voor de Sint-Pauluskerk in Petegem-aan-de-Leie, een andere deelgemeente van Deinze. In deze moderne kerk staan geen pilaren of andere hinderpalen die het zicht kunnen belemmeren, dus dit leek ons ideaal. En inderdaad: ondanks het strenge winterweer lokten we deze keer zelfs bijna 500 gegadigden voor ons concert. En ja, iedereen was opnieuw heel lovend in de commentaren, dus... Het kriebelde en bleef kriebelen en dus kon het volgende evenement niet uitblijven!

2010 was een feestjaar voor Erik & Sanne en Puella denkt dat ze er wel in is geslaagd om dat aan de wereld te laten weten! De Sint-Pauluskerk in Petegem liep weer vol (we moesten zelfs stoelen bijzetten!) en hoewel het weer er alles aan deed om ons publiek thuis te laten blijven, had zowat iedereen toch de gladde wegen getrotseerd om er toch bij te zijn. Dat belooft voor een volgende editie als de sneeuw en ijzel ons een keer geen parten gaan spelen!

Ons eerste theaterconcert moest helaas uitgesteld worden en aangezien we nog met een paar tegenslagen te kampen kregen, zijn we uiteindelijk ook heel tevreden met het behaalde resultaat. We hadden net iets meer dan 400 aanwezigen in GC De Bunder en blijkbaar waren ze daar zulke aantallen zelfs niet gewend! Bovendien was iedereen heel tevreden over het prachtige concert, dus als we in de toekomst nog een keer terugkeren (wie weet!) doet de mond-aan-mondreclame vast weer nog iets extra, zodat we nog meer voldoening uit onze inspanningen halen!

In elk geval waren we alvast zo blij, dat we besloten om in 2011 NOG een theaterconcert te doen. In Tielt ging alles opnieuw niet echt van een leien dakje, maar de ruim 350 aanwezigen maakten veel goed door zo enthousiast te reageren dat het wel leek alsof we met dubbel zoveel waren. Kort daarna was het alweer tijd voor de kerstconcerten. En dit keer mocht onze bijdrage ook in het meervoud worden gezet, want we organiseerden er maar liefst 2! Het rustige dorpje Koekelare veranderde voor een dag in het middelpunt van de beschaving toen de kleine moderne kerk van De Mokker tot in de nok werd gevuld met liefhebbers van het betere Vlaamse lied. Wie er daar niet bij kon zijn, kreeg nog een tweede kans in Kortrijk, waar de sfeer al net zo goed zat, mede door de aanwezigheid van een extra "podiumbeest" in de vorm van Maartje Van Neygen!

Die jonge vedette werd opnieuw uitgenodigd op ons eerste evenement van 2012: een luisternamiddag met Erik, Sanne, een gastmuzikant en Maartje! Daarvoor gingen we naar Menen. In de herfst van 2012 besloten Erik & Sanne te stoppen met hun podiumactiviteiten. Aangezien we hen ook in deze moeilijke beslissing wilden steunen, planden we nog 2 laatste evenementen: een afscheidsconcert in Izegem en in Lebbeke, telkens door georganiseerd. Omdat iedereen die ooit had meegezongen met "Veel te mooi" hen toch graag wou komen uitwuiven, werden dit negende en tiende evenement van Puella onze grootste successen: twee bomvolle zalen met respectievelijk 456 en 686 traantjes wegpinkende fans!

Al snel bleek helemaal stilzitten toch niks voor Erik & Sanne. Aangezien wij ook stiekem nog een sprankeltje hoop koesterden, hadden we alvast de Puella-site behouden, voor het geval dat... We dachten er aan dat Maartje, die vanaf eind 2013 voor de opvolging zorgde, wellicht ook weldra een kerstconcert zou verzorgen of misschien zelfs in een cultureel centrum optreden met haar eigen band. Maar het lot bleek ons zelfs nog gunstiger gezind: nog voor we de jongste Van Neygen hadden kunnen vastleggen voor een van de evenementen van Puella, bleken haar ouders te denken aan een beperkte concerttour ter gelegenheid van 25 jaar "Veel te mooi". En dus werd 2015 opnieuw een Puella-jaar... met nieuwe concerten met alle drie de Van Neygens en een dolblije organisatrice!

Eind 2016 kregen we opnieuw goed nieuws: Erik had toegezegd om een tournee te doen met zijn kleinkunst-vrienden Roel (Van Bambost) en Hans (De Booij). We konden hen boeken voor het seizoen 2017-2018 onder de naam "The Vintage Club". Vanzelfsprekend zullen we Sanne en ook Maartje missen bij deze concerten, maar dat was voor ons geen reden om ons niet nog een keer te "smijten" en er volop voor te gaan om ook met dit drietal iets te organiseren. We hebben er alle begrip voor dat Maartje momenteel even haar zangcarrière "on hold" zet om zich volop te concentreren op haar nieuwe loopbaan in het bijzonder secundair onderwijs en wat Sanne betreft, hopen we van harte dat de geruchten over een nieuwe tour met Erik in 2019-2020 waar zullen worden, waardoor we ook in de toekomst kunnen blijven concertjes organiseren met hen die we het liefst op dat podium zien staan.

Tijdens het eerste seizoen (2017-2018) waren we dus al lang blij dat die ene Van Neygen voor wie we toch ook altijd al een grote boon hadden, weer zoveel zin in de muziek had gekregen dat hij na lange tijd nog eens een nieuwe solo-single had uitgebracht ("Genieten van het leven") en daarna ook nog samen met zijn kompanen van "The Vintage Club" een nieuw lied lanceerde ("Fiets"). De manier waarop hij tijdens de tour het publiek aan zijn lippen liet hangen en hoe hij ons liet kennismaken met de twee andere "musketiers" die ook ons hart stalen, zorgde ervoor dat we bij elk concert een beetje meer fan werden van "The Vintage Club".

Toen we echter de kans kregen om in februari 2019 een Valentijnsconcert onder de noemer "The Vintage Club XL" te organiseren, liep ons hart van vreugde over! De concerten ter gelegenheid van "30 jaar Erik & Sanne" werden intussen ook voorbereid, dus we wisten al zeker dat ons daar in de nabije toekomst zeker ook iets leuks te wachten stond, maar de "mogelijke leegte" die we tot dan moeten ervaren, konden we zo op een fijne manier opvullen! Immers, niet alleen zagen we Roel, Hans en natuurlijk ook Erik terug, maar in Herzele kwamen ook Sanne en Maartje op het podium en dus stond de familie Van Neygen nog vóór het jubileumjaar 2020 weer samen op de planken. En het mooiste van alles is nog dat wij van Puella dat mogen organiseren!

Het leven van deze organisator stond in 2018-2019 even helemaal overhoop, maar de organisatiemicrobe bleef... en dus gaan we verder! In 1990 werd "Veel Te Mooi" een van de grootste Vlaamse hits ooit en dat vieren we 30 jaar later graag nog eens uitgebreid. Na 9 jaar trekken we daarvoor opnieuw naar Tielt, waar het Cultureel Centrum intussen een hele opknapbeurt kreeg en we er dus zeker van zijn dat we een uitstekende locatie te pakken hebben om dit jubileum stevig in de verf te zetten!

Puella blogt...

De laatste blog dateert van 17/04/2019!

Als je wilt, kan je mijn "belevenissen" in verband met deze dromen, over hoe ik tot deze site en tot het organiseren van al deze evenementen kwam, meevolgen in mijn blog. Je zal er weinig persoonlijke dingen in lezen, want Puella blijft natuurlijk Puella, een beetje mysterieus en zonder veel grote openbaringen, maar je mag er wel elke nieuwe stap onderweg naar mijn vorige organisaties van evenementen in meemaken en je leest er ook alles over onze evenementen in 2012, van het zoeken naar een geschikt Cultureel Centrum, van de beslissing om nog meer evenementen te organiseren tot de spanning van de allerlaatste momenten voor de concerten (omdat de Wet van Murphy altijd wel ergens toeslaat) en mijn opluchting als alles weer goed gelopen is. Alsof je er echt bij bent, vanaf de eerste ontwikkelingen tot de laatste, wellicht bloednerveuze weken. En daarna laat ik je ook via mijn online dagboek weten wat de verdere plannen zijn. Klik gerust op de link hierboven en lees mee of geef commentaar!

Helaas is het bloggen er de laatste jaren een beetje bij ingeschoten wegens tijdsgebrek, maar ik heb de draad sinds kort weer opgepikt en probeer dit vol te houden! Blijf ons dus volgen!

Credit

Met dank aan Jen Atanasio voor de tekening. Just a girl... puella... all the same!