30 jaar "Veel Te Mooi" in Tielt

30 jaar "Veel Te Mooi"

Dertig jaar geleden reed Leen van Puella met haar fiets door de straten. Het was zomervakantie, ze was twee maand vrij van school en ze zat met een liedje in haar hoofd, een echte oorworm. Haar nichtjes, die met haar mee fietsten, kenden het liedje ook, en hun vakantiegast uit Parijs kon ook al voldoende Nederlands om het refrein mee te zingen... "Veel te mooi..."

Wellicht heeft iedereen die in 1990 al geboren was en op zijn minst een paar dagen van die mooie zomer in Vlaanderen vertoefde, wel zo’n herinnering. Wij hebben door de jaren heen alvast honderden anekdotes gehoord over hoe mensen indertijd Erik & Sannes muziek hebben leren kennen en over hoe ze ogenblikkelijk fan werden toen ze "Veel te mooi" voor het eerst hoorden. De zomerhit van 1990 ging vlotjes over de toonbank: iedereen moest en zou dat singletje hebben om naast de tientallen keren dat je het per dag op de radio kon horen, ook op eigen verzoek te kunnen luisteren.

Als je Erik & Sanne zegt, zeg je "Veel te mooi" en omgekeerd. Al zou je, als je hen ziet, nauwelijks kunnen geloven dat het al 30 jaar geleden is dat ze hun grootste succes hebben gekend. De toppers en andere knalprestaties bleven daarna natuurlijk ook niet uit, maar het enthousiasme rond "Veel te mooi" bleef toch ongeëvenaard. Als er dus één reden is om te vieren voor Erik & Sanne, dan is het de verjaardag van "Veel te mooi", het begin van Sannes carrière en van de talrijke optredens en volgende duetten samen. 30 jaar is parel... dus laat ons er een concerttour zo schitterend als zo’n parel van maken!

Het concept

Een 30-jarige carrière vieren, doe je vanzelsprekend door je grootste hits te brengen. "Veel te mooi" zal natuurlijk niet ontbreken in de setlist... ons duo speelt het na al die jaren nog altijd even graag en het heeft ons als fans ook nog nooit verveeld om het opnieuw en opnieuw en opnieuw te horen! Het werd trouwens af en toe ook al eens in een nieuw jasje gestoken in de vorm van een nieuw arrangement. En naast die ene supergrote hit, mag je natuurlijk ook al die andere grote succesnummers verwachten: duetten als "Aan mijn darling" en "Wat je diep treft", maar ook solonummers als "Ticket naar Eden" en "Land van ons twee" waarbij de tweede stem van Erik of Sanne de solist naadloos aanvult.

Moeten het altijd die overbekende nummers zijn? Voor ons alvast niet! Erik & Sanne hebben een veelheid aan nummers om uit te putten, hun repertoire bevat zoveel fantastische, vaak onterecht onbekend gebleven liedjes... Ook tijdens deze concerttour komen er daar vast enkele van aan bod.

En Maartje? Waar twee stemmen een mooie harmonie vormen, kan een derde stem dat natuurlijk nog aanvullen en opfleuren tot iets hoogst uitzonderlijks. Verwacht haar dus ook op het podium om mee te zingen met haar ouders. Eigen nummers brengen kan ze daarnaast ook en dat zal ze ook doen! Wie haar repertoire nog niet kent, zal zeker aangenaam verrast zijn. Wij maakten zelfs al kennis met nieuwe muziek van haar, waarmee ze opnieuw opmerkelijk origineel uit de hoek komt. "Mijn Aïda" is alvast een titel om te onthouden...

In Tielt

Het was een beetje zoeken naar een geschikte plek om dit concert te laten plaatsvinden, maar uiteindelijk denken we dat we in Tielt goed zijn terechtgekomen! We zijn er 10 jaar geleden al een keer geweest en intussen is de zaal ook nog eens grondig gerenoveerd. Qua accomodatie zit het dus zeker snor en ook wat de ligging van de stad Tielt betreft, kunnen we zeker niet klagen, want we zijn altijd graag in West-Vlaanderen geweest en toch blijven we ook in de buurt van onze thuishaven Oost-Vlaanderen, te meer daar we oorspronkelijk uit Deinze komen, wat toch vlakbij ligt! Bovendien ligt Tielt niet in een uithoek, maar is het CC voor iedereen goed bereikbaar, dus we zijn ervan overtuigd dat jullie met velen naar daar zullen kunnen en willen komen!

En dus niet te missen!

Natuurlijk wil je hier bij zijn! Wie er 10 jaar geleden was, zal zich vast nog herinneren hoe gezellig het in Tielt was. In een helemaal vernieuwde zaal met meer beenruimte en een verbeterde akoestiek (om maar een paar verbeteringen te noemen), wordt dat vast nog fijner! Wie de laatste jaren bij een van de concerten van "The Vintage Club" was, weet hoe fijn het kan zijn om naar de liedjes van Erik te luisteren en wie er in februari 2019 bij was in Herzele heeft zelfs nog niet zo lang geleden nog een keer kunnen genieten van het prachtige samenspel tussen Erik & Sanne. Voor degenen voor wie het langer is geleden, is dit zeker ook een aanrader: sinds hun afscheid in 2012 treden Erik & Sanne niet zo vaak meer op, dus je moet van de gelegenheid gebruik maken als je de kans krijgt. Al sinds 2015 kon je geen volledig concert van Erik & Sanne meer meemaken, dus na 5 jaar (of meer) zal iedereen er vast weer een keer zin in hebben! Wij alvast wel!

Corona

Door de coronacrisis kon het concert helaas niet doorgaan op de voorziene datum, maar aangezien we al een ellenlange wachtlijst hadden voor dit uitverkocht evenement, waren we toch al aan het kijken naar een nieuwe datum. Zondag 29 november werd vastgelegd als alternatief en kon - na uitgebreid overleg met het boekingskantoor - ook als alternatieve datum gecommuniceerd worden. De tickethouders stelden ons niet teleur: ruim 90 procent koos ervoor om hun tickets te behouden, enkelen verhuisden naar het nieuwe concert in Herzele en een minimaal aantal moest - vaak met spijt in het hart - afzeggen. De vrijgekomen tickets werden aangeboden aan de mensen op onze wachtlijst en intussen is het concert in het najaar dus opnieuw uitverkocht!

Helaas werd eind 2020 bekendgemaakt dat de tour nog een keer moest worden uitgesteld tot in 2021, waardoor we opnieuw onze tickethouders moesten gaan contacteren en er dus ook opnieuw enkele tickets zijn vrijgekomen. Ook dit keer werden we niet ontgoocheld door de trouw van onze vaste en nieuwe klanten: opnieuw besloot minder dan 10% van de mensen die een plaatsje in de zaal hadden, dit toch weer vrij te geven! En al gauw vonden we ook hiervoor opnieuw mensen die graag de vrijgekomen zitjes wilden innemen. Ruim vijf maanden voor aanvang van het concert zijn er dus nog precies 2 tickets te verkrijgen. Om productionele redenen kunnen er daar nog een klein aantal bij komen, maar als je er zeker van wil zijn dat je een concert ter gelegenheid van 30 jaar "Veel Te Mooi" kan bijwonen, dan moet je misschien eens elders op deze site gaan kijken en tickets bestellen voor het concert in Herzele (ook op een nieuwe datum)! Of anders kan je je natuurlijk ook nog altijd op de wachtlijst laten zetten voor het concert in Tielt. We hopen in elk geval dat we elkaar straks in de beste omstandigheden kunnen terugzien!