30 jaar "Veel Te Mooi" in Herzele

30 jaar "Veel Te Mooi"

Dertig jaar geleden reed Leen van Puella met haar fiets door de straten. Het was zomervakantie, ze was twee maand vrij van school en ze zat met een liedje in haar hoofd, een echte oorworm. Haar nichtjes, die met haar mee fietsten, kenden het liedje ook, en hun vakantiegast uit Parijs kon ook al voldoende Nederlands om het refrein mee te zingen... "Veel te mooi..."

Wellicht heeft iedereen die in 1990 al geboren was en op zijn minst een paar dagen van die mooie zomer in Vlaanderen vertoefde, wel zo’n herinnering. Wij hebben door de jaren heen alvast honderden anekdotes gehoord over hoe mensen indertijd Erik & Sannes muziek hebben leren kennen en over hoe ze ogenblikkelijk fan werden toen ze "Veel te mooi" voor het eerst hoorden. De zomerhit van 1990 ging vlotjes over de toonbank: iedereen moest en zou dat singletje hebben om naast de tientallen keren dat je het per dag op de radio kon horen, ook op eigen verzoek te kunnen luisteren.

Als je Erik & Sanne zegt, zeg je "Veel te mooi" en omgekeerd. Al zou je, als je hen ziet, nauwelijks kunnen geloven dat het al 30 jaar geleden is dat ze hun grootste succes hebben gekend. De toppers en andere knalprestaties bleven daarna natuurlijk ook niet uit, maar het enthousiasme rond "Veel te mooi" bleef toch ongeëvenaard. Als er dus één reden is om te vieren voor Erik & Sanne, dan is het de verjaardag van "Veel te mooi", het begin van Sannes carrière en van de talrijke optredens en volgende duetten samen. 30 jaar is parel... dus laat ons er een concerttour zo schitterend als zo’n parel van maken!

Het concept

Een 30-jarige carrière vieren, doe je vanzelsprekend door je grootste hits te brengen. "Veel te mooi" zal natuurlijk niet ontbreken in de setlist... ons duo speelt het na al die jaren nog altijd even graag en het heeft ons als fans ook nog nooit verveeld om het opnieuw en opnieuw en opnieuw te horen! Het werd trouwens af en toe ook al eens in een nieuw jasje gestoken in de vorm van een nieuw arrangement. En naast die ene supergrote hit, mag je natuurlijk ook al die andere grote succesnummers verwachten: duetten als "Aan mijn darling" en "Wat je diep treft", maar ook solonummers als "Ticket naar Eden" en "Land van ons twee" waarbij de tweede stem van Erik of Sanne de solist naadloos aanvult.

Moeten het altijd die overbekende nummers zijn? Voor ons alvast niet! Erik & Sanne hebben een veelheid aan nummers om uit te putten, hun repertoire bevat zoveel fantastische, vaak onterecht onbekend gebleven liedjes... Ook tijdens deze concerttour komen er daar vast enkele van aan bod.

En Maartje? Waar twee stemmen een mooie harmonie vormen, kan een derde stem dat natuurlijk nog aanvullen en opfleuren tot iets hoogst uitzonderlijks. Verwacht haar dus ook op het podium om mee te zingen met haar ouders. Eigen nummers brengen kan ze daarnaast ook en dat zal ze ook doen! Wie haar repertoire nog niet kent, zal zeker aangenaam verrast zijn. Wij maakten zelfs al kennis met nieuwe muziek van haar, waarmee ze opnieuw opmerkelijk origineel uit de hoek komt. "Mijn Aïda" is alvast een titel om te onthouden...

In Herzele

In 2018 en 2019 waren we met "The Vintage Club" te gast in Herzele. En ook daarvoor waren we al in CC De Steenoven geweest, maar dan niet in eigen organisatie. Wat we bij al die gelegenheden merkten: we zijn daar graag... en de artiesten ook! We waren dan ook al van vlak na de laatste "Vintage Club" die plaatsvond in Herzele en waar Sanne en Maartje een gastoptreden gaven, aan het nadenken over een nieuwe passage, maar het financiële plaatje moet ook kloppen en er moet een datum gevonden worden waarop dit allemaal mogelijk is. En dus dachten we gedurende lange tijd dat we dit keer alleen op onze reisweg naar andere concerten in de Vlaamse Ardennen zouden passeren...

Corona

En toen kwam Corona. Er zijn weinig mensen die er binnen een paar jaar iets positiefs over zullen kunnen vertellen, maar jij misschien wel. Plots rolde het dubbeltje wel op zijn plaats en bij toeval bleek het boekingskantoor een datum die wij met stip hadden aangeduid voor een mogelijk concert in Herzele nog voor ons gereserveerd te hebben: 25 oktober 2020, de 25e verjaardag van Maartje. Ondanks de onzekere tijden, ondanks het feit dat we op dat moment nog helemaal niet wisten wat voor impact Covid-19 op ons leven ging hebben, was ik meteen enthousiast. Na kort overleg met mijn team (dat mij altijd wel even probeert met beide voetjes op de grond te krijgen) en met Ludwig van CC De Steenoven bleek de kans die we hier kregen toch te mooi om links te laten liggen. En dus gingen we in een periode waarin het al moeilijk was om de combinatie thuiswerk en kindjes opvangen gaande te houden, er toch voor om nog een extra balletje in de lucht te proberen houden!

Dat jongleren gaat me meestal nog wel goed af en ik denk dat ik het tot nog toe ook nog steeds een succes mag noemen. We deden een voorverkoop bij onze trouwe klanten die in volle coronacrisis toch massaal tickets durfden te kopen en we overtuigden enkele mensen op onze wachtlijst in Tielt om de verplaatsing naar Herzele te maken met de belofte van mooie plaatsen. We organiseren dit concert nog steeds helemaal zelf, maar voor de ticketverkoop mogen we gebruik maken van de site van CC De Steenoven en dus krijgen we zo ook extra reservaties binnen omdat mensen ons concert ontdekken via die weg. Zonder veel reclame te maken en met nog steeds veel onzekerheid omtrent wat straks kan en mag, zit onze zaal intussen toch wel weer mooi halfvol!

En dus niet te missen!

Natuurlijk wil je hier ook bij zijn! Wie de laatste jaren bij een van de concerten van "The Vintage Club" was, weet hoe fijn het kan zijn om naar de liedjes van Erik te luisteren en wie er in februari 2019 bij was op deze zelfde plek heeft zelfs nog niet zo lang geleden nog een keer kunnen genieten van het prachtige samenspel tussen Erik & Sanne. Of misschien was je al bij een concert uit de "30 jaar Veel te mooi"-tour eerder dit jaar? Dan weet je waarom zovelen er graag nog een tweede (en derde, vierde, ...) keer bij willen zijn: omdat dit gewoon een van de mooiste voorstellingen ooit is! En die woorden komen niet eens van mij zelf, maar die hoorde ik bij het verlaten van de zaal in Overpelt toen we daar gingen luisteren naar Erik, Sanne en Maartje! Voor degenen voor wie het langer is geleden, tenslotte, is dit zeker ook een aanrader: sinds hun afscheid in 2012 treden Erik & Sanne niet zo vaak meer op, dus je moet van de gelegenheid gebruik maken als je de kans krijgt. Voor deze tour was het van 2015 geleden dat je nog eens een volledig concert van Erik & Sanne meer meemaken, dus na 5 jaar (of meer) heeft iedereen er wel weer een keer zin in, dat is intussen duidelijk! Als klap op de vuurpijl is Maartje straks jarig op de dag dat ze met haar ouders op het podium in Herzele staat. En aangezien ze dan ook hoogzwanger zal zijn, is dit een uitstekende gelegenheid om haar te feliciteren: niet alleen met haar uitstekende zangkwaliteiten (naar mijn bescheiden mening is ze nog gegroeid in wat ze momenteel als zangeres allemaal aankan), maar zeker ook met haar huwelijk eerder dit jaar, met haar verjaardag en met de zwangerschap! Wij staan alvast te popelen om haar (letterlijk en figuurlijk, als het van onze Coronabazen mag) in de bloemetjes te zetten!