The Vintage Club in Harelbeke

The Vintage Club

"The Vintage Club": dat zijn Erik Van Neygen, Roel Van Bambost en Hans De Booij. Over elk van deze drie mannen kan je op de respectievelijke pagina’s met hun naam iets meer lezen. En over deze drie mooie stemmen samen valt natuurlijk ook iets te vertellen. Want ondanks de vele verschillen (in uiterlijk, in leeftijd, in afkomst, ...) zijn er ook heel wat gelijkenissen: alledrie zijn ze vakmannen die ernaar streven om het betere luisterlied voor hun publiek te brengen: kleinkunst, dus, met een vleugje folk en een streepje country.

Je mag van hen de betere teksten verwachten: liedjes met een verhaal achter, maar dat wil niet zeggen dat je bij hun concerten de hele tijd braaf op je stoel zal moeten zitten luisteren. Er zullen zeker ook vele meezingmomenten zijn tijdens de concerten van "The Vintage Club": je zal bepaalde melodieën sowieso herkennen en dan kan je je vast ook nog wel een stukje van de tekst herinneren, of anders neurie je maar mee of zing je gewoon "lalala".

De drie mannen zijn trouwens ook alledrie muzikanten in hart en ziel. Er zal dus vast ook wel eens een gitaar of een ander instrument vastgenomen worden. En naast de uit het leven gegrepen teksten, zal je dus ook deuntjes en wijsjes horen die ingenieus in elkaar zijn gestoken (vaak ook gecomponeerd door de mannen zelf!) en waar zelfs iemand die de Nederlandse taal niet machtig is door zou kunnen betoverd worden!

Het concept

Nostalgie troef op deze concertnamiddagen! De heren van "The Vintage Club" brengen je terug naar de jaren ’60 (Roel), ’70 (Erik) en ’80 (Hans), met een lach en een traan, een vleugje melancholie en vooral veel gezelligheid! De muziek die ze toen uitbrachten, is trouwens nog lang niet "verouderd" of "voorbijgestreefd": je hoeft geen zestiger te zijn om de songs te kennen, want veel van deze nummers worden ook vandaag nog op de radio gespeeld. En zelfs al heb je al een gezegende leeftijd bereikt, dan is de kans ook groot dat je straks nog liedjes ontdekt die je al lang niet meer of zelfs misschien nog nooit heb gehoord, want er zitten ook verborgen schatten in het repertoire van de drie heren!

Dit alles akoestisch gebracht: zonder veel tierlantijntjes, gewoon de drie mannen die zichzelf en de anderen begeleiden en nog twee extra muzikanten zodat de melodieën het beste uitkomen. Geen luide "boem boem"-muziek, maar de puurheid van een stem en een paar instrumenten... zo moet en zal het zijn!

In Harelbeke

Het West-Vlaams publiek is altijd een van mijn favorieten geweest. Zelf kom ik uit de grensstreek die nog net tot Oost-Vlaanderen behoort en dus begrijp ik het soms sappige dialect ook wel heel goed (omdat het best ook wel op dat van mij lijkt, onder andere). Bovendien vind je in West-Vlaanderen niet alleen harde werkers, maar ook eerlijke mensen die misschien wat stiller en ingetogener zijn dan de gemiddelde Vlaming, maar die vooral ook heel veel appreciatie tonen voor dingen die ze goed vinden en waar ze van houden.

In CC Het Spoor vonden we een mooie zaal waar 380 mensen kunnen genieten van een concert van "The Vintage Club". We hopen van harte dat we straks zoveel West-Vlamingen (of mensen van dicht en ver buiten de provincie die naar Harelbeke willen komen) warm kunnen maken om een zondagmiddag in oktober te besteden in ons gezelschap en in dat van de drie heren. Zelf waren we eerder alleen in Harelbeke voor een concert van Erik & Sanne dat niet door ons georganiseerd werd en dus kijken we er naar uit om de zaal wat beter te leren kennen en meteen ook kennis te maken met de twee heren die we nog wat minder goed kennen. Het wordt ongetwijfeld een blij weerzien met Erik, maar ook van Roel en Hans verwachten we veel! En natuurlijk nog het meest van al van jullie, ons toegewijd publiek! :)

Niet te missen!

Drie charmante mannen met een grandioze stem. Muziek om naar te luisteren, maar ook om op je stoel te zitten wiebelen van plezier, om te klappen en mee te neuriën. Een zondagnamiddag in het begin van oktober als het nog niet koud genoeg is om thuis te blijven en toch misschien net weer leuk om binnen te zitten in een knusse zaal samen met een boel andere mensen die net als jij houden van goed gezelschap, een fijne sfeer en leuk entertainment. Allemaal ingrediënten voor een fijne dag die je ongetwijfeld beleeft als je een ticketje koopt voor dit bijzondere concert in Harelbeke. We willen jou erbij! En we beloven je nu al dat je gaat genieten tot in de toppen van je tenen en tot diep in je hart!

Dus... tot op 8 oktober 2017 om 15u in CC Het Spoor te Harelbeke!