Herzele

Waarom Herzele?

Aangezien we zelf Oost-Vlamingen zijn en twee van onze drie leden van "The Vintage Club" ook (Erik en Roel), wilden we zeker ook een concert in deze provincie. In Lebbeke, waar we eerder al twee keer te gast waren met de familie Van Neygen en waar we nochtans graag waren teruggekeerd, viel het moeilijk om dit keer een gepaste datum te prikken (maar uitgesteld is niet verloren... er komen vast nog gelegenheden!) en dus gingen we naar een andere zaal op zoek. Toen we bijna klaar waren om de moed op te geven, schoot er ons plots nog een plekje, niet al te ver van huis, te binnen, waar we ooit ook in de zaal hadden gezeten om naar de Van Neygens te luisteren (ter gelegenheid van "15 jaar Erik & Sanne" en waar we graag nog een keer wilden terugkeren: CC De Steenoven in Herzele!

Als je op de landkaart kijkt, dan zie je meteen dat Herzele op een centrale plaats ligt. Vanuit Kortrijk, Brugge, Antwerpen en Brussel kan je er telkens in minder dan een uur zijn! Zelfs vanuit de provincie Limburg kom je nauwelijks boven het uur uit om je rit in te plannen en als we straks mensen uit de geboortestreek van Hans De Booij (Arnhem) mogen begroeten, dan kunnen die er ook in 2,5 uur zijn! We verwachten dus zeker ook Nederlandse fans van Hans, (Miek &) Roel en/of Erik (& Sanne)!

Wat is er in Herzele?

Eerst en vooral: Herzele ligt in de Vlaamse Ardennen, een bekende toeristische streek waar je sowieso al kan genieten van de prachtige natuur. Zo vind je bijvoorbeeld in deelgemeente Sint-Antelinks het Duivenbos, waar je heerlijk kunt gaan wandelen. Maar ook in de andere deelgemeenten (Borsbeke, Hillegem, Ressegem, Sint-Lievens-Esse, Steenhuize-Wijnhuize, Woubrechtegem en Herzele zelf) is het fantastisch om te vertoeven. Overal heb je wijdse vergezichten en daarnaast zijn er ook nog enkele leuke bezienswaardigheden, zoals de Sint-Martinuskerk in Sint-Lievens-Esse (die al dateert uit 1912), verschillende kapelletjes en een paar nog in werking zijnde molens, het kasteel Du Parc-Locmaria, de ruïne van een waterburcht uit de 13e-14e eeuw, tot zelfs twee brouwerijen die nog functioneren. Voor elk wat wils, dus!

Voor wie overweegt om wat vroeger te komen of wat langer te blijven: er zijn in Herzele en omgeving enkele leuke B&B’s en vakantiewoningen waar je een verblijf kan boeken of voor wie gewoon een eet- of drinkgelegenheid zoekt om voor of na het concert nog even in de omgeving te genieten, zijn er in Herzele enkele leuke restaurantjes en verschillende gezellige cafeetjes.

Hoewel we altijd ons best doen om ook mensen die graag met het openbaar vervoer komen, te bedienen, ligt het station van Herzele helaas iets verder af van CC De Steenoven dan je van ons gewend bent. Daarentegen is een kleine twee kilometer wandelen vanaf het station nu ook weer niet onoverkomelijk en bovendien stopt bus 390 vlakbij het cultureel centrum. Als je hieronder verder leest, kan je bekijken of het openbaar vervoer voor jou een optie vormt om je naar Herzele te brengen, want we hebben onze eigen routeplanner van De Lijn op deze site!

Wat mag je verwachten van CC De Steenoven?

* foto zaal CC De Steenoven Herzele *

Voor dit concert van "The Vintage Club" hebben we gekozen voor een modern cultuurcentrum dat in volle bloei is. In augustus 2017 wordt de nieuwe tribune geplaatst, die nog comfortabeler zal zijn dan de vorige. Sowieso zijn er ook plaatsen voor mensen die gebruik maken van een rolstoel. Het is nog niet 100% zeker hoe die nieuwe tribune er zal uitzien, maar volgende de huidige stand van zaken in de ontwerpfase, zal ze uit 12 rijen bestaan en in totaal 262 zitplaatsen bevatten. Daarvan worden er 14 ingenomen door de mensen van de techniek, maar de overige zitjes zijn allemaal voor jullie! Daarnaast zijn er ook nog minimaal 92 verrolbare zitjes die voor de tribune zullen geplaatst worden. Daarvan zullen we er enkele voorbehouden voor mensen in een rolstoel en hun begeleider(s), die dan eventueel nog kunnen vrijgegeven worden indien er nog meer vraag is naar gewone zitplaatsen.

Naast het cultureel centrum bevindt zich de sporthal (met cafetaria!) en deze twee gebouwen liggen samen op een aparte site waar heel wat parkeerplaats bij voorzien is. Het zou ons dus verwonderen mocht u zich zorgen moeten maken om uw auto daar of ergens in de heel nabije buurt kwijt te raken!

* foto gebouw CC De Steenoven Herzele *

Hoe kom je er?

Wil je ook wel eens mee komen genieten in dit prachtige cultureel centrum in deze mooie gemeente, volg dan volgende instructies om op zondag 29 april 2018 gemakkelijk tot aan CC De Steenoven in Herzele te geraken: