Herzele

Waarom Herzele?

Aangezien we zelf Oost-Vlamingen zijn en twee van onze drie leden van "The Vintage Club" ook (Erik en Roel), wilden we tijdens het seizoen 2017-2018 ook zeker een concert in deze provincie organiseren. De keuze viel op CC De Steenoven in Herzele toen we er opeens aan dachten dat we daar ooit ook in de zaal hadden gezeten om naar de Van Neygens te luisteren (ter gelegenheid van "15 jaar Erik & Sanne") en dit zo&’n fijne ervaring was dat we er graag nog een keer wilden terugkeren. Ook nu we zelf organisator waren, hebben we heel erg genoten van onze passage in Herzele. In zoverre zelfs, dat we al meteen droomden van een terugkeer. We besloten ons niet halsoverkop in dat avontuur te storten, maar we bekeken de situatie rustig aan en polsten ook onze gasten van vorig seizoen en kwamen er uiteindelijk op uit dat zowel wijzelf, onze artiesten als onze gasten dit zo graag wilden doen, dat we bijna niet anders meer konden...

Als je op de landkaart kijkt, dan zie je meteen dat Herzele op een centrale plaats ligt. Vanuit Kortrijk, Brugge, Antwerpen en Brussel kan je er telkens in minder dan een uur zijn! Zelfs vanuit de provincie Limburg kom je nauwelijks boven het uur uit om je rit in te plannen en als we straks mensen uit de geboortestreek van Hans De Booij (Arnhem) mogen begroeten, dan kunnen die er ook in 2,5 uur zijn! We verwachten dus zeker ook Nederlandse fans van Hans, (Miek &) Roel en/of Erik (& Sanne)! We hopen dat de mensen die er vorig jaar bij waren met net zoveel "goesting" nog een keertje komen piepen, dat kleinkunstfans via mond- aan mondreclame intussen ook door hebben dat dit een niet te missen concert wordt en dat de XL (zijnde de extra aanwezigheid van Sanne en Maartje) ook nog enkele mensen overstag doet gaan!

Wat is er in Herzele?

Eerst en vooral: Herzele ligt in de Vlaamse Ardennen, een bekende toeristische streek waar je sowieso al kan genieten van de prachtige natuur. Zo vind je bijvoorbeeld in deelgemeente Sint-Antelinks het Duivenbos, waar je heerlijk kunt gaan wandelen. Maar ook in de andere deelgemeenten (Borsbeke, Hillegem, Ressegem, Sint-Lievens-Esse, Steenhuize-Wijnhuize, Woubrechtegem en Herzele zelf) is het fantastisch om te vertoeven. Overal heb je wijdse vergezichten en daarnaast zijn er ook nog enkele leuke bezienswaardigheden, zoals de Sint-Martinuskerk in Sint-Lievens-Esse (die al dateert uit 1912), verschillende kapelletjes en een paar nog in werking zijnde molens, het kasteel Du Parc-Locmaria, de ruïne van een waterburcht uit de 13e-14e eeuw, tot zelfs twee brouwerijen die nog functioneren. Voor elk wat wils, dus!

Voor wie overweegt om wat vroeger te komen of wat langer te blijven: er zijn in Herzele en omgeving enkele leuke B&B’s en vakantiewoningen waar je een verblijf kan boeken of voor wie gewoon een eet- of drinkgelegenheid zoekt om voor of na het concert nog even in de omgeving te genieten, zijn er in Herzele enkele leuke restaurantjes en verschillende gezellige cafeetjes.

Hoewel we altijd ons best doen om ook mensen die graag met het openbaar vervoer komen, te bedienen, ligt het station van Herzele helaas iets verder af van CC De Steenoven dan je van ons gewend bent. Daarentegen is een kleine twee kilometer wandelen vanaf het station nu ook weer niet onoverkomelijk en bovendien stopt bus 390 vlakbij het cultureel centrum. Als je hieronder verder leest, kan je bekijken of het openbaar vervoer voor jou een optie vormt om je naar Herzele te brengen, want we hebben onze eigen routeplanner van De Lijn op deze site!

Wat mag je verwachten van CC De Steenoven?

* foto zaal CC De Steenoven Herzele *

Voor dit concert van "The Vintage Club" hebben we gekozen voor een modern cultuurcentrum dat in volle bloei is. In augustus 2017 werd de nieuwe tribune geplaatst, die nog comfortabeler is dan de vorige. De tribune bestaat uit 12 rijen en bevat in totaal 262 zitplaatsen, waarvan er 10 gebruikt worden door de mensen van de techniek. Daarnaast zijn er ook nog minimaal 92 verrolbare zitjes die voor de tribune zullen geplaatst worden. Sowieso zijn er ook plaatsen voor mensen die gebruik maken van een rolstoel en hun begeleider(s). Eventueel kunnen we ook nog een extra rij inzetten, maar we gaan eerst alvast proberen die 344 plaatsjes op te vullen met evenveel enthousiastelingen!

Naast het cultureel centrum bevindt zich de sporthal (met cafetaria!) en deze twee gebouwen liggen samen op een aparte site waar heel wat parkeerplaats bij voorzien is. Het zou ons dus verwonderen mocht u zich zorgen moeten maken om uw auto daar of ergens in de heel nabije buurt kwijt te raken!

* foto gebouw CC De Steenoven Herzele *

Hoe kom je er?

Wil je ook wel eens mee komen genieten in dit prachtige cultureel centrum in deze mooie gemeente, volg dan volgende instructies om op zondag 17 februari 2019 gemakkelijk tot aan CC De Steenoven in Herzele te geraken: