Harelbeke

Waarom Harelbeke?

We waren heel tevreden van onze laatste passages als organisator in het CC van Izegem, maar toch vonden we na 2015 dat het eens tijd werd voor iets anders. En dus zijn we opnieuw op zoek gegaan naar een mooie zaal in West-Vlaanderen waar we met "The Vintage Club" konden touren. Harelbeke ligt iets minder centraal, maar is nog steeds vlot bereikbaar voor iedereen uit West-Vlaanderen die straks graag naar ons concert wil komen. Bovendien hebben we ook aan onze "heimat" gedacht: voor mensen uit de streek van Deinze-Oudenaarde zal deze locatie ook zeker goed uitvallen. Maar natuurlijk is ook iedereen van ver daar buiten welkom! Misschien komen jullie wel graag een keer naar West-Vlaanderen vanuit Limburg of zelfs uit Nederland en maken jullie er dan een gezellig weekendje van? In het vlakbij gelegen Kortrijk (op minder dan 5 kilometer) kan je alleszins terecht voor een overvloed aan hotelletjes of B&B's, in het centrum van de stad of aan de buitenrand!

Wat is er in Harelbeke?

Voor mensen die overwegen om een weekendje in de buurt te boeken of wie voor of na het concert nog iets wil doen in de buurt, zijn er in de regio tal van mogelijkheden. Buurstad Kortrijk heeft sowieso veel te bieden: van shoppingcentra (helaas niet op zondag open) over musea, indoor minigolf en karting en een bioscoop tot allerlei gezellige cafeetjes, bistro’s en restaurants, waarvan er sommige zelfs bijzonder hoog aangeschreven staan.

Wie het liever iets minder ver zoekt, kan in Harelbeke ook het Peter Benoitmuseum vinden, net als het mooie recreatiedomein "De Gavers". Je kan in Harelbeke mooie wandelingen of fietstochten maken en voor wie dan toch dorst of honger gekregen heeft, zijn er ook hier diverse gelegenheden. Of kom gerust wat eerder naar het concert of blijf wat langer: ook in de Foyer van CC Het Spoor zal voor de inwendige mens gezorgd worden!

Op zondagmiddag zijn de meeste mensen vrij en aangezien het begin oktober nog niet al te vroeg donker wordt, kan je er na het concert sowieso nog een gezellig avondje thuis of uit van maken. Op minder dan 10 minuten rijd je van de Eilandstraat in Harelbeke terug de E17 op in Deerlijk, zodat je vanuit alle provincies snel weer thuis kan staan en vanaf het CC is het maar 200 meter wandelen tot aan het station, van waar makkelijk nog een aansluiting vindt die je veilig thuis brengt, van welke kant van het land je ook komt!

Wat mag je verwachten van CC Het Spoor?

* foto aula CC Het Spoor Harelbeke *

CC Het Spoor (waarvan de naam vanzelfsprekend ook verwijst naar het nabijgelegen station) bestaat al meer dan 40 jaar en bestaat uit verschillende zalen, de ene al met een grotere capaciteit dan de andere. Wij kozen voor de aula, ook gekend als de theaterzaal, aangezien je daar van overal een goed zicht hebt op het podium.

Er zijn 380 plaatsen waarvan enkele plaatsen vooraan links voorzien zijn voor de rolstoelers. Voor wie een begeleider meebrengt: deze kan natuurlijk ook in de buurt plaatsnemen. De zaal bevindt zich op het gelijkvloers en iedereen die slecht te been is wordt met plezier de trap op geholpen indien je iets hoger zit. En als er nog plaatsen die voorzien waren voor de rolstoelers over blijven, dan komen deze natuurlijk op het einde (als de zaal bijna uitverkocht is of als de datum van het concert nadert) vrij voor iedereen die nog een plaatsje wil!

Er zijn 2 gratis parkings vlakbij het CC (eentje in de Eilandstraat zelf en eentje in de Zuidstraat). Daar kunnen al heel wat auto's staan, maar indien dit nog niet voldoende is, zijn er nog tal van andere gratis parkings in de buurt en heb je ook nog verschillende plaatsen waar op zondag geen parkeergeld betaald moet worden.

* foto gevel CC Het Spoor Harelbeke *

Hoe kom je er?

Wil je ook wel eens mee komen genieten in dit prachtige cultureel centrum in deze mooie gemeente, volg dan volgende instructies om op zondag 8 oktober 2017 gemakkelijk tot aan CC Het Spoor in Harelbeke te geraken: